Belföld

Magyar Péter: A barátnőm édesanyja semmilyen formális szerepet nem tölt be a pártban

rtl.hurtl.hu

2024. május 14. 14:37

Magyar Péter szerint az sem igaz, hogy S. Mária segíti a vidéki országjárás szervezését.

Magyar Péter Zala megyében kampányolt, a Tisza Párt politikusát Söjtörön kérdezte a 444.hu az EP-listavezetői vitáról és barátnője anyjának, S. Máriának a szerepéről.

A vitáról azt mondta: „Annak semmi értelme, hogy odahívnak 11 pártvezetőt, akik 2-3 percet beszélnek, így semmilyen konkrét vita nem tud kialakulni. Előre látjuk, hogy ezt szeretnék. Letudni a dolgot, mintha rendeztek volna vitát, de valójában nem lesz igazi vita. Nem leszünk ebben partnerek, mert a magyar emberek milliói nem ezt várják, hanem azt, hogy végre eljusson az igazság hangja 14 év után a köztelevízióba is.”

Konkrét határt ugyan nem határozott meg, de szerinte csak bizonyos támogatottság feletti pártok képviselőit kellene meghívni a vitára. „Bármelyik vitára elmegyek, de azt követelem, hogy először köztelevíziós vita legyen” – fogalmazott. Ha azonnal igent mondtak volna akár az RTL, akár az ATV, akár a Partizán, akár a Blikk meghívására, akkor szerinte esélyük sem lett volna arra, hogy legyen köztelevíziós vita – tette hozzá.

Minek menjünk oda, ahova nem jön a Fidesz képviselője? (…) Minek akarunk egy külön ellenzéki vitát? Miért egymással akarunk vitatkozni? 

– vetette fel. A korábban gazdasági bűncselekmény miatt fegyházbüntetésre ítélt S. Mária szerepével kapcsolatban úgy fogalmazott: „Semmilyen pozíciója nincs az illetőnek. Azon kívül, hogy a barátnőm édesanyja. Egyébként annak a cikknek a 90 százaléka nem is igaz. Nem megyek bele a részletekbe, feljelentettük a Metropolt, a nyomozóhatóság ki fogja vizsgálni az ügyet. A Metropol megkérdezhette volna az illetőt vagy minket. Ezt természetesen nem tették meg, csak leírták, hogy ő viszi a pártunk gazdasági ügyeit. Ebből egy árva szó sem igaz.”

Hozzátette: Az sem igaz, hogy S. Mária segíti a vidéki országjárás szervezését. „A barátnőm édesanyja semmilyen formális szerepet nem tölt be a pártban” – fogalmazott Magyar Péter.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#magyar péter#tisza párt#kampány#propaganda#interjú

Címlapról ajánljuk